'Utrecht vist naast Luuk de Jong'

'Utrecht vist naast Luuk de Jong'

11-03-2009 19:50

De Jong maakt na de winterstop een stormachtige ontwikkeling mee bij De Graafschap. De geboren Zwitser speelde zich in de kijker van een groot aantal clubs. Naast het genoemde trio zouden ook Ajax, FC Groningen en PSV geïnteresseerd zijn.

Afgelopen zaterdag na de wedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0 winst), waarin hij de enige goal scoorde, onthulde de Superboer dat hij met drie clubs in gesprek was. "Ik praat momenteel met FC Twente, FC Utrecht en sc Heerenveen. Ik heb geen voorkeur en wil nu gewoon even kijken hoe de gesprekken zich ontwikkelen en wat ze met mij van plan zijn. Het zijn alle drie mooie ploegen", was toen zijn oordeel tegenover Eredivisie Live. Nu lijkt Utrecht echter geen optie meer.

Het AD meldt voorts dat bij zowel Heerenveen als bij Twente een meerjarig contract klaar ligt voor de talentvolle spits. Bij Twente zou hij voorzichtig gebracht worden als opvolger van Blaise N'Kufo, die overweegt om, wanneer zijn contract in 2010 afloopt, te vertrekken bij de Enschedeërs. De Tukkers zouden echter ook bezig zijn met een terugkeer van Celtic-aanvaller Jan Vennegoor of Hesselink naar Enschede.