Nieuwe UEFA-regels treffen oud Milan in het hart

Nieuwe UEFA-regels treffen oud Milan in het hart

11-03-2009 23:00

Aanleiding voor de plotselinge verjongingsdrang zijn de nieuwe regels van de UEFA. Vanaf volgend seizoen moeten de clubs die Europees actief zijn voldoen aan een minimaal aantal zelfopgeleide spelers in hun selectie.

Momenteel voldoet Milan niet aan die eis, waardoor er werk aan de winkel is voor trainer Carlo Ancelotti. De oefenmeester heeft nu zijn zinnen gezet op het terughalen van enkele (deels) verkochte jongelingen, weet La Gazzetta Dello Sport.

De trainer wil Alberto Paloschi en Romano Perticone losweken bij respectievelijk Parma en Livorno. De talenten werden afgelopen zomer nog voor vijftig procent verkocht aan de Serie B-clubs. Daarnaast wil Milan de aan Reggina verhuurde Ignazio Abate en Davide Di Gennaro weer naar het San Siro halen.

Daarnaast is Milan van plan enkele gevestigde namen uit zijn selectie weg te snijden. De contracten van Giuseppe Favalli, Dida en Zeljko Kalac zullen sowieso niet verlengd worden. Verder is ook de positie van Emerson onzeker.

Bovendien keert Andriy Shevchenko waarschijnlijk weer terug naar Chelsea, terwijl Paolo Maldini zijn kicksen aan de wilgen zal hangen. Tot slot bestaat er onzekerheid over het aanblijven van Alessandro Nesta; door blessureleed moet de mandekker wellicht stoppen met voetbal.