Debutant Kluin vindt dat het 'niet beter kan'

Debutant Kluin vindt dat het 'niet beter kan'

Gepubliceerd: zaterdag 14 maart 2009 om 10:36za 14-03-2009 om 10:36

"Een vol stadion en dan ook nog winnen. Beter kan eigenlijk niet", zo zei de jeugdinternational op de website van zijn club. Begin dit seizoen kwam Kluin over van AZ. "De kans was hier groter om in het tweede en uiteindelijk in het eerste te spelen. Dat ik nu mee mag doen, komt natuurlijk ook door een aantal blessures."

De aanvaller moest toegeven dat het tempo wat hoger lag dan hij gewend is, maar de wissel tien minuten na rust was nog niet nodig. "Ja, aan het einde van de eerste helft zat ik wel even stuk, maar na de rust ging het wel. Ik had nog wel even door gekund."

"De trainer had zondag al tegen me gezegd dat de kans aanwezig was, maar dat hij het nog niet zeker wist. Ik heb uit voorzorg niet meegedaan met de beloften op maandag", zegt Kluin over zijn debuut in de basis. Dat hij het al langer wist heeft echter niet voor slapeloze nachten gezorgd. "Nee, ik sliep gewoon goed. Eigenlijk was bij de invalbeurt tegen NEC meer gespannen. Al is dit natuurlijk ook wel een beetje anders dan andere wedstrijden."

Nu Kluin zijn eerste basisplaats heeft gehad bij het team van trainer Ron Jans wil hij meer. "Mijn basisdebuut is een bevestiging dat ik goed bezig ben. Dit smaakt natuurlijk naar meer, maar ik reken nergens op. Uiteindelijk is mijn doel om hier een vaste plaats te veroveren, maar hoe dat loopt, is natuurlijk altijd afwachten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws