Platini ziet wel brood in 'Beneliga'

Platini ziet wel brood in 'Beneliga'

16-03-2009 23:50

Via gemixte competities tussen de relatief kleinere voetballanden denkt Platini te kunnen voorkomen dat bijvoorbeeld Engeland volledig de macht grijpt. "In het voormalige Joegoslavië had je fantastische wedstrijden. Nu is alles opgesplitst. Ik heb daarom al eens gesproken over de Balkan-competitie. Nederland en België samen is ook een idee. Nu kan dat niet volgens de statuten van de UEFA. Maar het is wel iets waarop we moeten studeren om het Europese voetbal zo sterk mogelijk te krijgen."

Overigens denkt Platini daarbij niet alleen aan de Nederlandse en Belgische topclubs, maar ook aan de 'kleintjes'. "Je moet dan niet alleen de beste acht van ieder land samenvoegen. Je voegt niet alleen de top samen, maar denkt dan ook over een tweede en derde divisie. Met een goede promotie- en degradatieregeling. Anders raakt de rest geïsoleerd."

Overigens heeft de KNVB reeds laten weten niets te zien in de plannen van Platini. Eerder pleitte ook PSV-directeur Jan Reker al voor een zogenaamde Beneliga, maar ook hij kon toen op weinig bijval rekenen.