Emanuelson: 'Ajax heeft niet veel te verliezen'

Emanuelson: 'Ajax heeft niet veel te verliezen'

18-03-2009 20:22

"Het lijkt wel of ik steeds de klos ben, als er iets veranderd wordt in het elftal", zegt de linkspoot tegenover het gratis dagblad Spits. Dat hij zijn trainer vorige week donderdag geen hand gaf na zijn wisselbeurt tegen Olympique Marseille is echter niet waar. "Nee hoor, ik gaf hem wel een handje."

"Dat heb ik wel geleerd", vervolgt de elfvoudig international. "Van Basten zei nog iets tegen me en daarom leek het misschien alsof ik hem geen hand gaf. Ik was teleurgesteld, maar de trainer moest iets doen na die rode kaart. Hij heeft het uitgelegd en ik respecteer die keuze."

Emanuelson ziet het niet als een gebrek aan waardering. Dat hij niet gekozen is als vijfde aanvoerder van dit seizoen steekt hem ook niet. "Ik heb die band niet nodig om toch belangrijk te zijn voor de ploeg. Wat dat betreft speelt de aanvoerdersband geen rol voor mij. Ik voel wel vertrouwen hoor, van de trainer."

Voor de return in het UEFA Cup-toernooi heeft Emanuelson ook vertrouwen. "We missen heel veel spelers en daarom hebben we volgens mij niet veel te verliezen. Ik heb er wel vertrouwen in. Nu is het aan ons om een resultaat neer te zetten waar we trots op kunnen zijn."