Van Basten verwacht extra motivatie bij Ajax-spelers

Van Basten verwacht extra motivatie bij Ajax-spelers

donderdag 19 maart 2009 om 16:31

De oefenmeester blikte met een goed gevoel terug op de wedstrijd die Ajax woensdag tegen Olympique Marseille speelde. "Dat we zulke duels niet altijd in de competitie spelen komt doordat Europees de motivatie volledig aanwezig is. Omdat ik zelf voetballer ben geweest, weet ik dat er in zulke wedstrijden meer uit jezelf komt dan in competitiewedstrijden", zegt Van Basten op de website van de Amsterdamse club.

Het feit dat in de slotfase van het seizoen wellicht nog Champions League kan worden afgedwongen moet Ajax een duwtje in de rug geven. "De prestatie van woensdag geeft vertrouwen. Daarop moeten we voortborduren. Als we meer van dit soort wedstrijden willen spelen en dan het liefst in de Champions League, dan moet dat een extra motivatie zijn om de komende weken goed te presteren."

Zondag wacht allereerst het lastige uitduel met NAC. "Ik heb de wedstrijd van NAC tegen Vitesse gezien en vond dat het elftal goed in elkaar zit. Het is een goed voetballend team met een goede teamspirit. Ik heb begrepen dat Ajax vorig jaar moeite met ze had in Breda. Dit seizoen viel het wel mee. Wij wonnen hier met 3-0, ik hoop dat we dat daar ook doen."

Lees meer over:NAC Breda

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Van Basten verwacht extra motivatie bij Ajax-spelers