Bouma zet zinnen op WK en wil ooit terug naar PSV

Bouma zet zinnen op WK en wil ooit terug naar PSV

20-03-2009 23:06

Zondag zal Bouma er in het competitieduel met Liverpool nog niet bij zijn. "Nee, dat is nog te vroeg. Ik ga er zelf van uit dat ik over twee weken weer bij de selectie zit. Dus het gaat de goede kant op", zo vertelt de mandekker, die in Engeland normaliter speelt als linksback, in AD/Sportwereld.

Het WK 2010 in Zuid-Afrika is het grote doel van Bouma. "Ik heb wel de hoop dat ik er in juni bij de WK-kwalificatiewedstrijden (Oranje speelt dan tegen IJsland en Noorwegen, red.) weer bij ben. En als dat niet lukt, dan maar in het volgende seizoen. Maar mijn eerste gedachte ligt bij Aston Villa. Ik moet eerst bij de club weer sterk spelen. Mijn grote doel is om toe te werken naar het WK in 2010. Daar wil ik dolgraag bij zijn. Ook al omdat mijn zware blessure kwam na een andere domper. Dat was namelijk bij het EK. Toen heb ik tegen mijn verwachting in weinig gespeeld."

Bouma hoopt in de toekomst in navolging van André Ooijer nog terug te keren bij PSV. "PSV is een club waar ik in de toekomst graag weer zou willen voetballen. Maar ik heb in september bijgetekend bij Aston Villa. En dat was toen ik nog geblesseerd was. Dat geeft aan hoeveel vertrouwen de coach in mij heeft. Het was ook een steuntje in de rug. Ik hoefde niet meer te piekeren of ik na mijn revalidatie nog wel een club zou hebben. Daar ben ik Aston Villa zeer dankbaar voor."