Falend Hertha ziet concurrenten dichterbij komen

Falend Hertha ziet concurrenten dichterbij komen

21-03-2009 18:24

VfB Stuttgart-Hertha BSC 2-0
Voor het treffen met VfB Stuttgart, waar Khalid Boulahrouz in de basis speelde, stond Hertha vier punten los. De thuisspelende ploeg had het echter relatief simpel met de bezoekende koploper.

Na een doelpuntloos eerste bedrijf kwam Stuttgart het sterkste uit de kleedkamer. Cacau opende direct na de pauze de score en Sami Khedira verdubbelde de voorsprong enkele minuten later.

Ondanks de aanwezigheid van schutter Andriy Voronin wist Hertha niet terug in de wedstrijd te komen, waardoor de koppositie in gevaar komt voor de Berlijners.

FC Bayern München-Karlsruhe 1-0
Mooi en spectaculair was het niet, maar Bayern München boekte in eigen huis een kostbare zege. Mark van Bommel was als aanvoerder vanaf het beginsignaal aanwezig.

José Sosa nam na een dik halfuur voetballen de eerste en enige treffer voor zijn rekening. Mede door het gebrek aan aanvallende opties -Miroslav Klose en Luca Toni stonden geblesseerd lang de kant- wist Bayern niet verder door te drukken.

Arminia Bielefeld-VfL Wolfsburg 0-3
VfL Wolfsburg had het allesbehalve lastig met laagvlieger Arminia. Daardoor blijft de club uit de Volkswagenstad met Bayern gedeeld tweede.

Christian Gentner opende in de negentiende minuut de score. Bij clubtopscorer Grafite nam Wolfsburg na de pauze verder afstand, terwijl Ashkan Dejagah kort voor tijd voor de derde treffer zorgde.

Overige uitslagen

Energie Cottbus-1. FC Köln 0-2
Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt 1-1
Hoffenheim-Hannover 96 2-2
Borussia Dortmund-Werder Bremen 1-0