Rode kaart Scholes brengt United van de leg

Rode kaart Scholes brengt United van de leg

21-03-2009 19:03

Met nog negen duels te gaan wordt de Premier League daardoor weer erg spannend. Als Liverpool en Chelsea hun duels weten te winnen verkleinen zij het gat met United tot vier verliespunten.

Manchester verloor het duel eigenlijk al na zeventien minuten. Voor een opzichtige handsbal in het strafschopgebied kreeg Scholes een terechte rode prent. Routinier Danny Murphy benutte de gegeven strafschop voor Fulham.

Sir Alex Ferguson deed er vervolgens alles aan om grip op het duel te krijgen. De manager van de gasten bracht Wayne Rooney -die ook nog rood zou krijgen- en Carlos Tévez in, maar mede dankzij puik keeperswerk van Mark Schwarzer bleven The Cottagers op de been.

Kort voor tijd besliste Fulham het duel. Invaller Zoltan Gera volleerde een voorzet achter de kansloze Edwin van der Sar. De ploeg van de Nederlander verloor daarmee het tweede competitieduel op rij; vorige week was Liverpool veel te sterk voor de titelverdediger.

Stoke City-Middlesbrough 1-0
In een klassiek kelderduel in het Brittania Stadium bezorgde Stoke City opponent Middlesbrough veel kopzorgen. De mannen van Gareth Southgate raken erg ver achterop in de strijd om lijfsbehoud.

Stoke scoorde de winnende goal vijf minuten voor tijd. Verdediger Ryan Shawcross kopte een afgemeten ingooi van cultheld Rory Delap achter de kansloze Brad Jones.

Overige uitslagen

Blackburn Rovers-West Ham United 1-1
West Bromwich-Bolton Wanderers 1-1
Portsmouth-Everton 2-1