Mertens in de wolken: FC Utrecht past bij mij

Mertens in de wolken: "FC Utrecht past bij mij"

25-03-2009 13:46

In de winterstop toonde FC Utrecht ook al interesse in de Belg. Wegens een te hoge transfersom kwam het niet tot een akkoord. Dat de Domstedelingen Mertens nu wel vastleggen, doet hem goed. "Ik ben heel blij. Dat ik nu in de Eredivisie mag spelen is geweldig. Ik ben hier ook aan toe", aldus Mertens tegenover Voetbal International.

"Ik had vorig jaar deze stap al willen maken, maar toen gebeurde het niet vanwege de afkoopsom die voor clubs te hoog was. Ik ben blij en trots dat Utrecht het aandurft mij nu te kopen." Ook FC Groningen en AZ waren in de markt voor de aanvoerder van AGOVV, maar dat vond hij nog een te grote stap.

Volgens Mertens is FC Utrecht de juiste stap, na drie seizoenen voor AGOVV Apeldoorn te hebben gespeeld. "Er waren meer clubs die mij wilden hebben, maar ik heb mij altijd gericht op FC Utrecht. Het is een club die bij mij past. Ik kom daar aan spelen toe en kan me nog volop ontwikkelen. Er waren ook geïnteresseerde clubs die nog te hoog voor mij zijn. Dit is gewoon een perfecte transfer."

De 21-jarige Belg speelde in drie seizoenen 103 wedstrijden in de Jupiler League voor AGOVV, waar hij nog een contract had tot medio 2011. Daarin scoorde hij 27 maal.