Groningen en Cambuur praten over samenwerking

Groningen en Cambuur praten over samenwerking

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2009 om 13:51wo 25-03-2009 om 13:51

Het is de bedoeling spelers van FC Groningen tijdelijk bij Cambuur Leeuwarden te stallen én andersom. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, geeft als voorbeeld de twintigjarige verdediger Jeroen Veldmate.

"Voor zo'n jongen zou het goed zijn tijdelijk eens ergens anders te spelen. Hij komt voor de top bij FC Groningen nog net iets te kort, maar zou in Leeuwarden zeer bruikbaar zijn", meldt Nijland tegenover de Leeuwarder Courant. Volgens Nijland willen dit soort spelers best naar Cambuur: "Die jongens zeggen: 'Cambuur is een club met ambitie'."

Ook zouden er door middel van een samenwerkingsverband spelers in de andere richting kunnen worden uitgewisseld. Cambuur-directeur Alex Pama noemt Bob Schepers als voorbeeld. Schepers is momenteel B-junior bij Cambuur en heeft al reeds gespeeld voor de Nederlandse jeugdselectie in zijn leeftijdscategorie.

Pama: "Wij hebben enkele bovenmatige talenten en die willen we uitlenen. Wij spelen in de eerste divisie, bij FC Groningen spelen ze met de jeugd in de eredivisie. Daar wordt onze jeugd beter van."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws