Oleguer trekt zich niets aan van de media

Oleguer trekt zich niets aan van de media

26-03-2009 13:22

De verdediger heeft zich niet alleen aangepast aan het Nederlandse voetbal, ook het leven in Amsterdam spreekt hem aan. "Het is een hele leuke stad, met een aangename sfeer. Ook de mensen zijn aardig. Verder is er een hoop te zien. Als ik vrij heb blijf ik thuis, of ga ik de stad in om een museum te bezoeken", aldus de Spanjaard op de officiële website van de club.

Oleguer is sinds enkele weken niet meer weg te denken uit het elftal van Van Basten. "Ik verbeter nog steeds. Ik speel steeds beter, en met meer vertrouwen. Ik denk dat dat heel belangrijk is voor alle spelers. Als je veel vertrouwen hebt, speel je ook beter."

De mandekker heeft zich dan ook weinig aangetrokken van de kritiek op zijn spel. "Je moet je niet te veel aantrekken van wat anderen en de media over je zeggen en schrijven. Voor hen is het moeilijk te begrijpen wat het met je doet als je in een vreemd land en in een nieuw elftal terecht komt. Je moet aan alle nieuwe indrukken wennen, en dat is niet eenvoudig."

Oleguer speelde tot dusver 22 competitieduels voor Ajax, waarin hij in het thuisduel met FC Groningen (1-0) als matchwinner van het veld stapte.