Katanec ziet kansen tegen 'wereldsterren'

Katanec ziet kansen tegen 'wereldsterren'

31-03-2009 15:58

Het team van Macedonië vertoeft nu al een week in Nederland. De bondscoach Katanec ziet in dat elk punt dat Macedonie woensdag tegen Nederland behaald een positief effect zal hebben op zijn ploeg. "Een goed resultaat stimuleert, we zouden er veel baat bij hebben. Elk punt vergroot onze kansen én motivatie", zegt de Sloveen tegenover Ons Oranje.

Katanec spreekt niets meer dan lof over het Nederlands elftal. Volgens hem kan Oranje hoge ogen gooien in Zuid-Afrika. "Bert van Marwijk heeft zijn team aardig in balans. Nederland kan elke zwakheid van de tegenstander blootleggen en heeft altijd wel een 'joker' op de bank. Het team bestaat uit wereldsterren", aldus de leermeester.

Ondanks zijn lofzang ziet Katanec woensdag wel degelijk kansen voor zijn ploeg. "In Skopje waren we gelijkwaardig", refereert hij naar de wedstrijd in Macedonië, die Nederland nipt met 1-2 won door goals van John Heitinga en Rafael van der Vaart. "We hebben punten nodig, maar wachten rustig op onze kans."

De bondscoach, die in 2000 voor een stunt zorgde door zich met Slovenië te plaatsen voor een eindronde, heeft daarbij vertrouwen in zijn ploeg. "Ik geloof in deze jongens, we spelen goed en creëren mogelijkheden. Waarom zou er dan voor ons niet iets moois kunnen gebeuren?"