Van Veldhoven: Fusie reden slechte prestaties Roda

Van Veldhoven: "Fusie reden slechte prestaties Roda"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2009 om 18:18wo 01-04-2009 om 18:18

De kritiek op van Veldhoven was dan ook niet onverwacht. Echter wel onterecht én, volgens van Veldhoven, niet juist. Zo zouden onder meer de spelers geen vertrouwen meer hebben in Van Veldhoven. "Maar mijn groep staat 200 procent achter mij", beweert de trainer in Voetbal Magazine.

Van Veldhoven ziet de fusiegesprekken tussen Roda JC en Fortuna Sittard als oorzaak van de wisselvallige resultaten van de ploeg uit Kerkrade. "Spelers tobben over hun toekomst. Je hangt als los zand aan elkaar en in de groep is er ook niet altijd de maturiteit om daarboven te staan", aldus van Veldhoven.

Momenteel staat Roda zestiende en moet het nog vechten tegen rechtstreekse degradatie. Hekkensluiter FC Volendam heeft vier punten minder. Toch is van Veldhoven van mening dat hij fungeert in een goede omgeving en kan hij rustig blijven onder alle heisa, waaronder het meeslepende fusieproces.

"Ik werk in een aangename sfeer en heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze." Ook de spelers leren volgens van Veldhoven beter omgaan met de situatie. "Ik ben nog vaker aan het herstellen dan aan het opbouwen, maar ik krijg meer grip", aldus de oefenmeester.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws