Podolski ontsnapt aan straf na ruzie met Ballack

Podolski ontsnapt aan straf na ruzie met Ballack

02-04-2009 17:42

De spits raakte in de tweede helft in een verhitte discussie met aanvoerder Michael Ballack. Het ruziënde tweetal moest door verdedigers Per Mertesacker en Philipp Lahm uit elkaar worden gehaald.

Volgens de Duitse bondscoach Joachim Löw was Podolski het niet eens met een tactische aanwijzing van zijn aanvoerder. Löw legt alle blaam bij de spits. "Als de aanvoerder een speler een tactische instructie geeft, moet die gehoorzamen. Daar kan geen misverstand over bestaan. Lukas moet luisteren naar een ervaren speler als Michael Ballack", aldus de bondscoach.

De Duitse bond vond een boete of een andere straf niet nodig. "De DFB vindt het in deze situatie moeilijk om disciplinaire maatregelen te nemen", zei teammanager Oliver Bierhoff donderdag.

"Dit soort dingen gebeuren wel eens", verontschuldigde Podolski zichzelf. "De zaak is binnenskamers afgehandeld en is wat mij betreft gesloten. Iedereen weet dat ik soms op het veld mijn emoties toon, maar die los ik niet publiekelijk op. We zijn professioneel genoeg om dit privé op te lossen."