Belgisch toptalent zwicht niet voor Ajax

Belgisch toptalent zwicht niet voor Ajax

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2009 om 18:09do 02-04-2009 om 18:09

Naast Ajax zouden onder meer ook Real Madrid en Anderlecht de vijftienjarige voetballer op de korrel hebben. Donderdag maakte de jongeling echter bekend dat hij een vertrouwensovereenkomst heeft gesloten met GBA. Een contract tekenen zit er omwille van de wetgeving nog niet in voor Rits, die pas in juli zestien jaar wordt.

"Ik heb veel getwijfeld, maar omdat ik hier mijn school kan afmaken en voldoende kansen krijg, blijf ik in Antwerpen", aldus Rits, die reeds enkele jaren deel uitmaakt van de jeugdopleiding van GBA. Afgelopen week gaf de vader van Rits nog aan een bijzonder positief gesprek gevoerd te hebben met de Amsterdammers.

De keuze van Rits is in België met gejuich ontvangen. "In het verleden hebben we jonge spelers verloren aan het buitenland die later toppers werden, zoals Moussa Dembélé, dat is nu niet gebeurd", zegt voorzitter Herman Kesters in Het Nieuwsblad.

Ook trainer Aimé Antheunis is bijzonder content met de beslissing van het talent om GBA trouw te blijven. "Dit is een signaal naar het hele Belgische voetbal dat wij ook in eigen land talenten kunnen kweken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws