Van Basten ziet komst BeNe-Liga wel zitten

Van Basten ziet komst BeNe-Liga wel zitten

03-04-2009 17:36

Het was oud-Ajax-voorzitter Michael van Praag die de BeNe-Liga weer eens oprakelde. Zijn woorden werden met gemengde gevoelens ontvangen. Zo ziet UEFA-baas de komst van de competitie wel zitten, maar liet de KNVB al snel weten dat er geen onderzoek zal worden ingesteld naar de haalbaarheid hiervan.

Toch ruimde Van Basten tijdens zijn wekelijkse perspraatje een kort moment in om zijn mening te geven over de BeNe-Liga. "Maar wat ik daarover zeg is puur mijn eigen mening en ik praat hier niet vanuit het standpunt van Ajax. Ik vind een BeNe-liga een positief initiatief. De afstand tussen de rijkere clubs en de rest wordt groter en om daar invloed op uit te oefenen moet je zelf groter worden."

"De sportieve meerwaarde is als je de zes degradatieploegen vervangt door zes Belgische topploegen, het niveau hoger wordt. Er is meer gelijkwaardigheid en dat is interessant. Bovendien zal zo'n competitie goed staan richting de FIFA, daarmee laten België en Nederland zien dat ze prima iets samen kunnen organiseren."