Lodeweges tevreden met 'volwassen' spel van PSV

Lodeweges tevreden met 'volwassen' spel van PSV

05-04-2009 01:42

Frans Raaijmakers
ROTTERDAM

"We hebben rare weken meegemaakt. Veel spelers waren weg, hadden interlandverplichtingen. Zo sloten Jason Culina en Carlos Salcido pas op het laatste moment aan. Ik heb toch besloten met ze te spelen. Ze deden het keurig, perfect hoe ze hier mee zijn omgegaan. Heel de ploeg trouwens", had de hoofdcoach mooie woorden voor zijn team over.

Toch was het niet allemaal perfect wat de regerend landskampioen liet zien. Dit besefte ook Lodeweges, maar hij hecht op dit moment vooral waarde aan het resultaat. "We hadden in het begin problemen met het benutten van de ruimtes. Het eind van de eerste helft zijn we wel doeltreffend. Dan weet je dat Sparta in het tweede bedrijf gaat stormlopen. Maar we zijn rustig gebleven."

"En nee, het was niet spectaculair. Maar het resultaat is heilig. Daarnaast heeft sc Heerenveen punten verloren (1-1 tegen Heracles Almelo, red.), dat werkt als doping voor ons. Ik kan alleen maar tevreden zijn", aldus de hoofdtrainer.

Binnen de spelersgroep proefde Lodeweges het gevoel dat zijn manschappen geloven in de vierde stek. "Tuurlijk kunnen we over Heerenveen heengaan. De laatste twee overwinning doen goed, de fysieke en mentale staat van de ploeg is goed. Dat merk je. We spelen een stuk volwassener", vond de coach.