Top maakt geen fout, Dordt richting periodetitel

Top maakt geen fout, Dordt richting periodetitel

Gepubliceerd: zaterdag 11 april 2009 om 00:40za 11-04-2009 om 00:40

FC Den Bosch - VVV-Venlo 0-5
In een spijkerharde wedstrijd, waarin beide ploegen het eerste bedrijft afsloten met tien man, gaf koploper VVV subtopper Den Bosch een flink pak slaag. Al na een kwartier werd Ruben Schaken (VVV) van het veld gestuurd na een snoeiharde charge op de middenlijn. Toch zette Sandro Calabro de Limburgers op voorsprong, waarna het duel een halfuur werd gestaakt vanwege onweer. Daarna gooide Mohamed El Makrini definitief roet in het eten van Den Bosch, door er op slag van rust weer tien tegen tien van te maken. Na rust liep VVV, dat bij vlagen uitstekend speelde, weg via doelpunten van Keisuke Honda, Samir El Gaaouiri (twee keer) en Leon Kantelberg.

RKC Waalwijk - Telstar 3-0
Ondanks de uiteindelijke 3-0 uitslag had RKC zeker geen gemakkelijk avondje tegen het stugge Telstar. Pas na rust opende de nummer twee van de Jupiler League de score, al was de treffer van Ferne Snoyl meer geluk dan wijsheid. De linkspoot zag zijn als voorzet bedoelde vrije trap in het doel belanden. Na de treffer was het geloof in een stuntje duidelijk weg bij Telstar en zorgde Fred Benson met twee treffers voor de eindstand.

Cambuur Leeuwarden - Helmond Sport 2-0

Jeffrey de Visscher tekende in Leeuwarden voor de fraaie openingstreffer. De in januari van Aberdeen overgekomen aanvaller zette een één-twee op met Sandor van der Heide om vervolgens koeltjes af te ronden. Danny Guijt zorgde twintig minuten voor tijd voor het slotakkoord door uit de scrimmage voor de 2-0 aan te tekenen.

BV Veendam - FC Dordrecht 0-4
FC Dordrecht hoeft alleen RKC nog te vrezen in de strijd om de zesde periodetitel. Een ruime 4-0 zege bij concurrent Veendam hielp de ploeg van Gert Kruys in het zadel. Bart van Muyen (volley), Johan Versluis (kopbal), Cecilio Lopes (intikker) en Rihairo Meulens (schot) tekenden voor de doelpunten. Dordrecht heeft nu twaalf punten uit vier duels, RKC volgt met tien uit vier. FC Zwolle behaalde datzelfde aantal, maar heeft reeds een periodetitel op zak.

Excelsior - FC Emmen 0-2
De Rotterdamse thuisploeg heeft haar vijfde plaats weer uit handen moeten geven na een terechte nederlaag tegen FC Emmen. De komende zomer naar NEC overstappende Ricky ten Voorde tekende voor de 0-1 na een prachtige run over vijftig meter en Roy Stroeve verdubbelde de score door na een knappe borstaanname binnen te schieten.

Lees meer over:RKC Waalwijk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws