Booy: Drie punten in het hol van de leeuw lekker

Booy: "Drie punten in het hol van de leeuw lekker"

12-04-2009 00:42

Booy vond dat Sparta slecht begon aan de eerste helft. "Ik vond dat we de eerste helft moeizaam begonnen. Verdedigend niet eens zo zeer, we gaven niet echt uitgespeelde kansen weg. Met name aan de bal was het niet goed. Aanvallend waren we niet balvast genoeg waardoor we onder druk bleven staan", sprak hij op de persconferentie na afloop.

Met name Jerold Promes speelde met een fout en een rode kaart een negatieve hoofdrol. Booy: "Bij de 1-0 laat onze verdediger (Jerold Promes, red.) zich foppen, hij laat de man uit zijn rug lopen. Daarna gaat hij de mist in in de hoek, waar hij zijn tweede gele kaart pakte. Daar moet je soeverein verdedigen, dat deed hij niet goed. Dan sta je met tien man en dat is niet makkelijk."

Na rust kwam er een strijdbaar Sparta uit de kleedkamers. "In de rust heb ik verteld dat De Graafschap ? NEC was geëindigd in een 2-2 gelijkspel, ondanks het feit dat ook NEC met tien man speelde. Als je erin gelooft en karakter toont kun je óók wedstrijden winnen. Hoe dat gebeurt, hoe de goals ook vallen, het kán", zo vat Booy zijn donderspeach kort samen.

"Ik vind dat mijn ploeg karakter heeft getoond. Fysiek stonden we er, met een man minder, sterk voor. Dan zit het vanavond ook een keer mee. Dit is goed voor de moraal, we delen een flinke tik uit. Soms is het niet allemaal even mooi en fraai, maar drie punten pakken in het hol van de leeuw is wel erg lekker", sluit de trotse oefenmeester af.