Twente laat AZ nog even op titel wachten

Twente laat AZ nog even op titel wachten

12-04-2009 00:47

FC Twente heeft bovendien de blijdschap bij de supporters van Roda JC voor een deel weggenomen. Twee dagen nadat er een streep ging door de fusie met Fortuna Sittard, gingen de Kerkradenaren hard onderuit. Roda JC komt daardoor steeds dichter bij degradatie naar de eerste divisie. De Graafschap staat inmiddels op gelijke hoogte met de Limburgers. FC Volendam, dat laatste is, heeft een punt minder.

Twente blijft door de thuiszege de belangrijkste kandidaat voor deelname aan de voorronde van de Champions League. De Enschedeërs hebben vier speelronden voor het einde nog altijd een voorsprong op nummer drie Ajax. Twente zorgde er met de overwinning bovendien voor dat AZ nog een week op de titel moet wachten. Bij puntenverlies van de Tukkers had AZ zondag mogelijk al kampioen kunnen worden.

Roda JC, dat in de laatste vier wedstrijden nog moet spelen tegen NEC, FC Volendam, Willem II en Feyenoord, maakte in de Grolsch Veste nauwelijks kans. Bij rust was de stand al 3-1.

Twente begon gretig en speelde in een hoog tempo. Marko Arnautovic startte opnieuw als centrale spits. Blaise N'Kufo ontbrak wegens een blessure. Een week eerder, tegen NEC (1-1), was hij geschorst. Het meedoen van Arnautovic was lange tijd onzeker. Hij verbleef in Servië wegens het overlijden van zijn opa.

Kenneth Perez speelde een hoofdrol bij Twente. De spelmaker gaf in de eerste helft bij alle doelpunten van de thuisclub de voorzet of eindpass. Na zeventien minuten bediende hij eerst Romano Denneboom, die doelman Bram Castro van dichtbij passeerde. Roda kwam via een snel uitgevoerde counter nog wel terug tot 1-1. Eljero Elia vergat mee te lopen met Kris de Wree. De rechterverdediger legde de bal precies op het hoofd van Laurent Delorge.

Roda hield tien minuten stand. Douglas kopte uit een hoekschop van Kenneth Perez raak. Kort voor rust scoorde ook Slobodan Rajkovic met zijn hoofd, na een voorzet van Perez. In de tweede helft creëerde Twente minder kansen. Het duurde tot een kwartier voor tijd tot de vierde treffer viel. Eljero Elia scoorde. Sekou Cissé bepaalde de eindstand met een knal in de kruising op 4-2.