Lodeweges: Liever het publiek nog wat geboden

Lodeweges: "Liever het publiek nog wat geboden"

12-04-2009 00:51

Jelmer van der Dussen
EINDHOVEN

Voor Lodeweges gold het moment vlak voor rust als breekpunt in de wedstrijd. Nadat PSV een handvol kansen onbenut liet, was het verdediger Carlos Salcido die met een gelukje in de blessuretijd van de eerste helft de score opende. "Dat was voor ons natuurlijk geweldig, die treffer vlak voor rust", zei Lodeweges op de persconferentie.

Toen PSV ook nog in het zadel werd geholpen door FC Utrecht-verdediger Francis Dickoh, die met een te korte terugspeelbal een penalty inleidde, kon de regerend landskampioen de winst niet meer ontgaan. "Na de 2-0 was het zaak om de punten veilig te stellen. We hadden het publiek in de tweede helft het liefst nog wat meer geboden, maar we zijn blij met de drie punten."

FC Utrecht-trainer Du Chatinier kon na afloop alleen maar tot de conclusie komen dat zijn ploeg een maatje te klein was voor de Eindhovenaren. "Tot vlak voor rust konden we het redelijk bijbenen, al heeft onze keeper met kunst en vliegwerk wel nog enkele ballen uit het doel moeten ronselen. Maar dan wordt het vlak voor rust 1-0 en weet je dat je het hier moeilijk gaat krijgen."

"Door een persoonlijke fout wordt het 2-0 en komen we er in de rest van de wedstrijd niet meer aan", vervolgde Du Chatinier, die zijn ploeg voor de zevende keer op rij niet zag scoren. "Dat is voor ons erg moeilijk."

Middenvelder Tom Caluwé kon niet zeggen waar het probleem bij de Domstedelingen lag. "Het is allemaal net niet bij ons, maar dat is al een aantal weken zo. We moeten blijven werken en hopen op een kentering", aldus de Belg in dienst van FC Utrecht.