Dembélé wil nog niet aan nieuw contract denken

Dembélé wil nog niet aan nieuw contract denken

14-04-2009 00:25

"Ik wil nu even niks. Ik heb geen haast. Na de titel zie ik wel hoe mijn toekomst eruit ziet en of we een keer gaan praten over mijn contract. In de groep praten we er ook over hoe we in de Champions League zouden kunnen presteren als het elftal bij elkaar blijft. We kijken een beetje naar PSV, dat kwam een paar jaar terug ook heel ver", vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Volgens de zaakwaarnemer van de Belg wil zijn cliënt alleen naar een club uit de top-5 van een buitenlandse topcompetitie. Dembélé ontkent dat echter. "Als het een ploeg is die niet in die top-5 zit, maar ik denk dat ik me er wel goed zal voelen, dan ga ik er ook naar toe. Ik weet wel dat ik niet naar een topclub ga, als ik denk dat ik me daar sociaal gezien niet zo lekker ga voelen als bij AZ. Dat heeft geen zin. Arsenal? Dat is een onzinverhaal geweest. Het is niet aan de orde."

Momenteel voelt de linkspoot zich prima op zijn plek bij AZ, dat hij twee jaar geleden de voorkeur gaf boven enkele grote clubs uit het buitenland. "Gewoon omdat ik op mijn gevoel afging. Het blijkt de juiste keuze te zijn geweest, want ik ga nu al een grote prijs winnen in mijn loopbaan. Ik ben een jonge speler die moet groeien. AZ is een club met ambities, die naar de top in Europa wil. We passen bij elkaar. Je wil niet weten hoe blij ik met deze club ben. Ik heb bij AZ zo veel geleerd. Ik zal ook de rest van mijn loopbaan mijn gevoel blijven volgen."