Werder zorgt voor Duitse halve finale

Werder zorgt voor Duitse halve finale

Gepubliceerd: vrijdag 17 april 2009 om 01:06vr 17-04-2009 om 01:06

Even leek Udinese op weg naar een stunt gezien de ruststand van 3-1 voor de Italianen. Na rust zette Werder Bremen echter alsnog orde op zaken en zette het de ruime achterstand, die verlenging zou hebben afgedwongen, om in een 3-3 gelijkspel.

Gökhan Inler zette Udinese al na een kwartier op voorsprong met een fraai schot van zo'n dertig meter. Lang kon Udinese niet van die voorsprong genieten, gezien de gelijkmaker van Diego in de 28ste minuut. De Braziliaan profiteerde van een fout van Cristián Zapata en passeerde doelman Samir Handanovic.

Nog voor de theepauze liep Udinese echter uit naar een 3-1 voorsprong. Fabio Quagliarella maakte zijn zevende en achtste van het toernooi. Twee minuten na de 1-1 tekende de Italiaanse spits voor de 2-1 door na een lange bal fraai over doelman Tim Wiese te lobben, waarna hij acht minuten later na een goede actie van Inler koeltjes voor de ruststand tekende. Voor Werder waren Naldo en Hugo Almeida nog gevaarlijk.

Na een uur spelen gooide Diego roet in een mogelijk Italiaans feestje. De spelmaker tekende voor zijn tweede van de avond door snel te reageren en binnen te koppen nadat een schot van Almeida op de lat terecht was gekomen. Diego leek Werder zelfs op 3-3 te zetten, maar zijn zelf versierde strafschop werd gestopt door Handanovic. Uit de daaropvolgende corner maakte Claudio Pizarro er echter alsnog een gelijke stand van, waardoor de Duitsers zich plaatsen voor de halve finale.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws