Shakhtar doet wat Ajax en Twente niet lukte

Shakhtar doet wat Ajax en Twente niet lukte

17-04-2009 01:16

Nadat Shakhtar thuis al met 2-0 had gewonnen van Marseille, dat eerder in het toernooi FC Twente en Ajax naar huis stuurde, won het in Frankrijk eveneens: 1-2. De winst werd overigens pas in de allerlaatste minuut veiliggesteld.

Shakhtar nam de leiding op het moment dat Marseille de regie volledig in handen had. Mamadou Niang, Hatem Ben Arfa, Taye Taiwo en Bakari Koné lieten echter grote mogelijkheden onbenut. De eerste kans voor de Oekraïners was wel direct raak. Fernandinho zag zijn schot via het been van een verdediger achter Steve Mandanda belanden.

Nog voor de rust maakte Marseille volledig verdiend gelijk. Ben Arfa schoot twee minuten voor rust ongenadig hard binnen nadat zijn eerdere kopbal nog met veel moeite kon worden gestopt door Andriy Pyatov.

Na de theepauze kwam Boudewijn Zenden binnen de lijnen en zette Marseille alles op alles voor de winst, maar Dinamo bleef zonder al te veel moeite op de been. Diep in blessuretijd zorgde Luiz Adriano na een snelle counter zelfs voor de 1-2 door Mandanda door de benen te passeren.