Claudemir geschorst na telefoontje Vitesse

Claudemir geschorst na telefoontje Vitesse

Gepubliceerd: vrijdag 17 april 2009 om 12:13vr 17-04-2009 om 12:13

De Braziliaan pakte zondag tegen FC Groningen zijn vijfde gele kaart, maar scheidsrechter Eric Braamhaar maakte een fout op het wedstrijdformulier. Hij schreef de naam van Mads Junker, voor wie een kaart geen consequenties had, op. Na een telefoontje van Vitesse naar de KNVB is dit door de bond aangepast. Hierdoor is de middenvelder de volgende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht wel weer beschikbaar.

Paul Verhaegh, die zijn zevende gele kaart kreeg, werd maandag wel direct geschorst. Bij Claudemir gebeurde dit een dag later. "Vitesse heeft ons gebeld dat er een fout is gemaakt", legt een woordvoerster van de KNVB uit tegenover De Gelderlander. "Daarna is het formulier door de scheidsrechter aangepast. Een scheidsrechter mag dat altijd, hij ondertekent het ook. Hoe lang er iets gecorrigeerd mag worden? Daar zijn geen regels voor."

Volgens de woordvoerster is het niet vanzelfsprekend dat Claudemir had kunnen spelen tegen AZ. "Een van de assistent-scheidsrechters was ook al iets opgevallen", aldus de zegsvrouw. Vitesse heeft de KNVB geïnformeerd omdat de club 'eerlijk spel' wilde spelen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws