Van Basten: Onze meerdere erkennen in PSV

Van Basten: "Onze meerdere erkennen in PSV"

19-04-2009 21:39

Jelmer van der Dussen
EINDHOVEN

De Amsterdammers hadden zondagmiddag - op het eerste kwartier na - niets in te brengen tegen de oppermachtige Eindhovenaren. Met name op het middenveld en in de achterhoede maakte de equipe van Van Basten een twijfelachtige indruk. "PSV heeft vandaag terecht gewonnen", erkende de trainer op de persconferentie.

"Het eerste kwartier speelden we goed. We hadden met Dario Cvitanich zelfs twee prima kansen. Maar PSV herstelde zich volledig en wij kregen geen grip meer op ze. Het werd heel snel 3-0, dat was een enorme domper voor ons. PSV controleerde het spel."

Desondanks had Van Basten tijdens de theepauze de hoop nog niet verloren. "We maakten voor rust de 3-1 en leek het of we het nog konden omdraaien. Maar de 4-1 van Jason Cilina deed ons de das om."

PSV-trainer Dwight Lodeweges toonde zich 'dik tevreden' met de sensationele zege op Ajax. "Dit was een terechte overwinning. De manier waarop we vandaag speelden is ook wat we nastreven. Het is alleen frappant dat het juist in zo'n wedstrijd moet gebeuren. Maar ik ben blij voor het publiek en dik tevreden over deze wedstrijd", besloot de oefenmeester.