Everton verrast United in halve finale FA Cup

Everton verrast United in halve finale FA Cup

Gepubliceerd: zondag 19 april 2009 om 21:56zo 19-04-2009 om 21:56

United begon de halve finale zonder de vaste waarden Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Michael Carrick en Edwin van der Sar (foto). Het resulteerde in een saaie eerste helft, waarin de kansen op één hand te tellen waren.

Ook het tweede bedrijf was lange tijd het aanzien nauwelijks waard. Tim Cahill was het dichtst bij een treffer, maar zag zijn afstandschot gekeerd worden door United-doelman Ben Foster.

United nam daarna het initiatief, waarna het ook voor het eerst echt gevaarlijk werd. Darron Gibson stelde Everton-goalie Tim Howard op de proef met een schot, terwijl Danny Wellbeck een schijnbaar zuivere penalty niet kreeg toegewezen. Hij werd gehaakt door een verdediger, maar arbiter Mike Riley zag er geen overtreding in.

In de verlenging zette United meer aan, ook omdat Dimitar Berbatov in de ploeg kwam voor Federico Macheda. Het grootste gevaar kwam echter weer van Cahill. Foster bracht redding met zijn voet.

Na twee uur voetbal moesten strafschoppen de beslissing brengen. Howard groeide uit tot de man van de wedstrijd. De Amerikaanse keeper stopte de inzetten van Berbatov en Rio Ferdinand. Voor Everton miste enkel Cahill, waardoor The Toffees op 30 mei de finale van de FA Cup spelen tegen Chelsea.

Overige uitslag:
Chelsea - Arsenal 2-1

Lees meer over: Manchester United

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws