Schaars: Na de 6-2 gingen we los

Schaars: "Na de 6-2 gingen we los"

19-04-2009 22:09

Fabian Bijman
ALKMAAR

Het duel in Eindhoven werd door de gehele AZ-selectie, de technische staf en het bestuur van de club bekeken in het spelershome van het DSB Stadion. Hoewel al snel bleek dat Ajax in Eindhoven op weg was naar een flinke nederlaag duurde het even voordat het feest in Alkmaar losbarstte.

"Na de 6-2 van Otman Bakkal gingen we los", zegt aanvoerder Stijn Schaars. "Je gaat op zoek naar een climax, en dat bleek de zesde treffer van PSV te zijn." Met nog drie wedstrijden te spelen is het tweede landskampioenschap van de Alkmaarders dus een feit. Dat betekent echter niet dat de ploeg de resterende duels wil laten lopen, benadrukt de captain.

"De titel is binnen, daar speel je natuurlijk voor. Die druk valt nu weg, we kunnen nu vrijuit voetballen. We willen de supporters, onszelf en iedereen die betrokken is bij de club belonen door het seizoen op goede wijze af te sluiten. We hebben nog drie wedstrijden te gaan, met drie mooie tegenstanders", aldus de middenvelder.

"Dit is natuurlijk een unieke prestatie dat een club buiten de topdrie de titel binnenhaalt. Het was een domper dat we het niet zelf hebben kunnen afmaken, maar dit maakt veel goed. Als je het over het gehele seizoen bekijkt is dit kampioenschap verdiend", vindt Schaars. "Doordat wij het zaterdag zelf niet hebben afgemaakt kreeg Ajax de hoop dat ze het ons nog lastig zouden kunnen maken. Maar zondag bleek dat ook zij, net als wij zaterdag, niet met de druk konden omgaan."

Als aanvoerder van AZ zal Schaars komend weekend op bezoek bij Ajax de kampioensschaal in ontvangst mogen nemen. Voor het Eredivisie-duel krijgen de Alkmaarders het zilverwerk door KNVB-directeur Henk Kesler in de handen gedrukt. Of het publiek in de Amsterdam Arena hier blij mee zal zijn is nog maar de vraag. Schaars houdt zich daar echter niet al te erg mee bezig.

"Als ik die schaal pak draai ik me om naar onze supporters. Ik verwacht natuurlijk een bomvol uitvak in Amsterdam. We gaan nu vooral genieten van het moment. Dit is fantastisch. Voor de club, voor de fans, voor wie dan ook. Iedereen is trots."