Afellay over pesterijtje: Nog iets te vereffenen

Afellay over pesterijtje: "Nog iets te vereffenen"

21-04-2009 01:03

Nadat de net ingevallen Vertonghen een ongelukkige terugspeelbal gaf op Vermeer en Nordin Amrabat deze kon onderscheppen én af mocht ronden liep Afellay juichend en jennend langs de Belgische linkspoot. Na afloop gaf de Oranje-international aan wat hem tot die actie bracht.

"Er stond nog een rekening open van de vorige wedstrijd in de Arena. Toen deed hij het bij mij. Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten", vertelde Afellay voor de camera's van Eredivisie Live. Vertonghen is zich echter van geen kwaad bewust: "Daar weet ik niets van af. Ik hield me er ook niet mee bezig toen hij voor mij kwam juichen. Ik was bezig met de wedstrijd."

Behalve de grote winst op Ajax zette PSV ook een grote stap richting Europees voetbal én bezorgde de Eindhovenaren AZ de overwinning aangezien Ajax de laatste concurrent was van de Alkmaarders. Afellay: "Door deze overwinning komen we dichter bij Europees voetbal en maken we een ander kampioen. Zo slaan we dus twee vliegen in een klap", stelt het talent in gesprek met de NOS.