Keane keert bij Ipswich Town terug als trainer

Keane keert bij Ipswich Town terug als trainer

Gepubliceerd: donderdag 23 april 2009 om 12:24do 23-04-2009 om 12:24

Keane vertrok halverwege het seizoen na twee seizoenen uit het Stadium of Light. Tegenvallende resultaten waren de belangrijkste reden voor zijn congé. Na een periode van rust heeft de Ier nu besloten zijn trainerscarrière van een nieuwe impuls te voorzien.

In Ipswich tekende Keane een tweejarig contract. Tot groot genoegen van eigenaar Marcus Evans. "Ik ben ontzettend blij dat Roy akkoord is gegaan met onze aanbieding. Dit past exact bij de ambities van Ipswich Town", aldus Evans op de clubwebsite van The Tractor Boys.

"Roy beschikt over een uitstekend netwerk, is een absolute winnaar en hij laat zijn teams bovendien aantrekkelijk voetballen. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat hij ons kan brengen waar we naar toe willen: de Premier League."

Ook Keane is goed te spreken over de nieuwe uitdaging. "Ik heb er alle geloof in dat deze club de potentie en ambitie heeft om snel weer een team te zijn dat uitkomt in de Premier League. Het bestuur heeft me op het hart gedrukt dat Ipswich zo snel mogelijk omhoog wil. Ik kan niet wachten om te beginnen", aldus Keane.

Ipswich Town, dat in het seizoen 2001-2002 voor het laatst uitkwam in het Premiership, staat momenteel op een negende plaats in het Championship. De play-offs zijn, met nog twee wedstrijden te spelen, buiten bereik. Keane volgt bij de club de eerder deze week ontslagen Jim Magilton op.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Ipswich Town

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws