'Celtic wijst verhuizing naar Engeland niet af'

'Celtic wijst verhuizing naar Engeland niet af'

23-04-2009 13:35

Ditmaal is het Bolton Wanderers-voorzitter Phil Gartside die het idee nieuw leven in blaast. De preses is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe opzet van het Premiership. Hierin ruimt hij ook een plekje in voor de Schotse grootmachten Celtic en Rangers.

Hoewel het idee eigenlijk nog nooit echt is opgepakt, staat Celtic wel open voor een gesprek. "Als het juiste voorstel op tafel komt te liggen, zullen we er serieus over nadenken", geeft algemeen directeur Peter Lawwell aan in gesprek met Celtic TV.

"We zijn een Schotse club. We spelen momenteel in Schotland en we zijn daar erg blij mee. De ideeën zien er interessant uit, maar het is wel iets voor de lange termijn. Ik denk dat we het aan onszelf verplicht zijn om hier nader naar te kijken. We wachten nu af hoe alles zich ontwikkelt."

Het idee om de twee clubs over te hevelen naar de Engelse hoogste voetbaldivisie is niet nieuw. Al jaren worden beide clubs in verband gebracht met een mogelijke overstap naar de competitie van de zuiderburen. Wel nieuw is dat het nu een Engelse club is die het plan steunt.