Barça laat Real alle hoeken van Bernabeu zien

02-05-2009 23:50

Real Madrid moest tegen de aartsrivaal op jacht naar een overwinning om de achterstand op Barcelona te verkleinen tot één punt. In de beginfase van de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Gonzalo Higuaín (1-0).

De regerend landskampioen kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Drie minuten na de openingstreffer was het Thierry Henry die de gelijkmaker op het scorebord wist te brengen.

Real Madrid was nog niet bekomen van de eerste tegentreffer toen Puyol met een kopbal doelman Iker Casillas wederom wist te passeren (1-2). Nog voor de pauze liep de Catalaanse ploeg nog verder uit door een doelpunt van Lionel Messi.

De fans van de thuisclub kregen na tien minuten spelen in de tweede helft weer hoop in een goed resultaat. Een door Arjen Robben genomen vrije trap werd langs de doelman gekopt door Sergio Ramos. Twee minuten later gaf het scorebord echter al weer 2-4 aan als tussenstand na een doelpunt van Henry.

Trainer Juande Ramos bracht nog wel Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart binnen de lijnen maar ook deze wijziging bracht Real Madrid geen succes. Barcelona wist uit te lopen naar 2-6 door Messi en Gerard Piqué.

Barcelona staat na de overwinning nu zeven punten voor op Real Madrid waardoor de strijd om de titel beslist lijkt te zijn.