Milan wint, Juve en Roma haperen

03-05-2009 19:10

Catania-AC Milan 0-2
Nummer twee AC Milan had weinig te duchten van Catania, dat na een puike eerste seizoenshelft aardig is gedaald op de ranglijst. Clarence Seedorf speelde bij de Rossoneri als spelmaker en hield Ronaldinho daarmee op de bank.

Filippo Inzaghi opende voor rust op aangeven van Kaká de score. Na de pauze besliste de Braziliaan het duel door zelf de 2-0 te maken, na koppend voorbereidend werk van David Beckham.

AC Milan kreeg voldoende kansen om verder uit te lopen, maar met name Inzaghi was niet scherp voor de goal. De goalgetter verprutste drie levensgrote kansen.

Juventus-Lecce 2-2
Juventus haakt definitief af in de strijd om de titel. In eigen huis geraakte De Oude Dame niet langs laagvlieger Lecce, ondanks twee doelpunten van veteraan Pavel Nedved.

Lecce was al na elf minuten op voorsprong gekomen via Alex Konan, maar na de pauze stelde Nedved orde op zaken. De Tsjech knalde eerst droog raak, om enkele minuten later Lecce-doelman Benussi te verschalken met een slimme lob.

De zege leek daarmee in de tas, maar in de allerlaatste minuut pakte Lecce alsnog een punt. José Castillo kopte de bal met een zweefduik achter Gianluigi Buffon.

AS Roma-Chievo Verona 0-0
De crisis in Rome komt voorlopig niet ten einde. Nadat AS Roma vorige week hard onderuit ging tegen Fiorentina, geraakte de thuisploeg ditmaal niet langs Chievo Verona.

Daardoor lijken de Giallorossi dit seizoen genoegen te moeten nemen met een Europa League-plaats. Een flinke klap voor Roma, dat de Champions League-inkomsten eigenlijk niet kan missen door een miljoenenschuld.