Stevens haalt uit naar PSV

Stevens haalt uit naar PSV

06-05-2009 10:24

Stevens heeft bij PSV nooit ideaal kunnen werken, zo zegt hij nu in De Telegraaf. Het gebrek aan een topsportklimaat stoort hem en voordat hij startte had hij al door aan een moeilijke klus te beginnen.

"Ik wilde mijn eigen staf samenstellen, maar er bleek een toezegging te zijn gedaan aan Jan Wouters en ze wezen op de beschikbaarheid van Dwight Lodeweges. Ik had twee andere kandidaten (Adrie Koster en Erwin Koeman, red.) op het oog. Eentje (Koster) was volgens Reker te duur, de ander (Koeman) serveerde Reker zelf af. Toen ben ik in gesprek gegaan met Dwight en Jan en toch maar akkoord gegaan", vertelt Stevens, drie maanden na zijn ontslag.

Lodeweges, de huidige hoofdtrainer, hoeft hij voorlopig niet te zien. "De dingen die ik nu van Dwight lees, hoorde ik nooit toen we collega's waren. Dat hij een aantal keren heeft geroepen dat de groep behoefte had aan duidelijkheid en vertrouwen snap ik, maar leuk is dat niet. Daarom ben ik niet ingegaan op zijn vraag om nog eens een kop koffie te drinken."

Het gebrek aan financiële middelen viel hem eveneens tegen. Al voor aanvang van het seizoen liet hij weten dat er aanvallende versterking nodig was. "Die mening werd breed gedragen. We wilden daarom Jovanovic (Standard Luik) of Erding (Sochaux) halen. Er bleek wegens bezuinigingen niets mogelijk. In de winterstop konden we wel Ola Toivonen aantrekken. Die had er op 1 januari moeten staan, maar kwam pas vlak voor de hervatting. Dat stoort."

Ook op andere aspecten werd er bezuinigd. "Op De Herdgang waren de velden slecht. Ik vroeg of het mogelijk was om er wat aan te doen, maar daar was geen budget voor", verzucht Stevens, die inmiddels al rond is met Red Bull Salzburg. "De laatste jaren zijn Afellay, Aissati, Marcellis, Bakkal en Wuytens doorgebroken. Eindelijk floreert de jeugd en dan willen ze juist daar bezuinigen."