Maduro: Achterin nu mijn beste positie

Maduro: "Achterin nu mijn beste positie"

Gepubliceerd: vrijdag 8 mei 2009 om 22:03vr 08-05-2009 om 22:03

Toen Ronald Koeman de laan werd uitgestuurd in de sinaasappelstad, zag diens opvolger Unai Emery het in eerste instantie niet in de Almeerder zitten. Maduro kijkt in Voetbal International terug op die periode. "Ik kreeg aanvankelijk weinig speeltijd, maar ik was ervan overtuigd dat mijn kans zou komen. Daarom bleef ik gefocust."

"In die periode heb ik extra trainingen afgewerkt, heb ik gewerkt aan mijn startsnelheid, heb ik veel in het krachthonk gezeten", gaat Maduro door. "Ik merk dat ik daar nu veel profijt van heb. Ik voel me fitter en sterker dan ooit tevoren."

De voetballer die doorbrak bij Ajax en Oranje als verdedigende middenvelder, staat heden ten dage op het wedstrijdformulier als centrale man achterin. Maduro: "Inmiddels is dat wel mijn beste positie. Lange tijd zag ik voor mijzelf een rol weggelegd op het middenveld. Maar op een gegeven moment speelde ik zo consequent in het centrum van de defensie, dat ik het als mijn vaste positie ben gaan zien."

Dat Maduro voor de Nederlandse buitenwacht eigenlijk geruisloos zijn plek in de basis heeft verworven, verbaasd hem. "Af en toe heb ik echt het idee dat in Nederland niemand het over mij heeft. Zo normaal is het toch niet dat ik bij zo'n grote club wekelijks speel? Onlangs wees iemand mij erop dat ik vaak de enige buitenlander in de basis ben. Dat geeft een heel bijzonder gevoel."

Lees meer over:Hedwiges Maduro

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws