Kalou hoopt op meer speelminuten in Friesland

Kalou hoopt op meer speelminuten in Friesland

10-05-2009 15:31

De 31-jarige Ivoriaan tekende na een mislukt avontuur bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten met hoge verwachtingen een contract in Friesland. Nadat Kalou zijn fysieke achterstand had weggewerkt hoopte hij op een basisplaats, maar Trond Sollied had andere plannen.

"Ik krijg te weinig kansen", zo uit Kalou zijn frustraties in gesprek met NuSport. "Ik ben niet tevreden, de trainer gebruikt me te weinig. Ik wil meer kansen in het basiselftal, belangrijk zijn voor de club."

De routinier wordt door Sollied vooral gezien als centrumspits. "In Frankrijk, bij Auxerre en Paris Saint-Germain, ben ik meer een nummer 10 geworden. Achter de spits rendeer ik het beste. Maar ik moet zeggen dat het me momenteel niet uitmaakt waar ik wordt neergezet. Zondag tegen ADO viel ik in op het middenveld, dat ging ook goed."

Na de bekerfinale zal Kalou een gesprek aangaan met zijn zaakwaarnemer en Sollied om over zijn toekomst te praten. De technicus wil meer aan spelen toekomen om zo kans te maken op deelname aan het WK 2010 in Zuid-Afrika met Ivoorkust. "Daar zal ik ook met de trainer over praten. Ik wil volgende zomer erg graag naar dat toernooi. Het is een droom van me om daar samen met Salomon (broertje in dienst van Chelsea, red.) te spelen. Tegenwoordig gaat het er bij het nationale team allemaal veel professioneler aan toe. Dat was in mijn tijd als international wel anders."