Solist Granqvist bezorgt Groningen zege op NAC

Solist Granqvist bezorgt Groningen zege op NAC

Gepubliceerd: zondag 10 mei 2009 om 18:23zo 10-05-2009 om 18:23

Reon Boeringa
GRONINGEN

Het duel was voor NAC cruciaal voor een plekje in de play-offs. Alleen bij een zege waren de Brabanders zeker van plaatsing. Bij puntverlies waren ze afhankelijk van de concurrentie.

De situatie op de ranglijst was te zien aan het spel van NAC, dat vooral speelde om niet te verliezen. De ploeg leunde vooral achteruit en hoopte op een uitbraak. Dat resulteerde echter in druk van FC Groningen, dat de defensie van de gasten ver terugdrong. Het resulteerde in een verdiende voorsprong vlak voor rust.

Nadat Jelle ten Rouwelaar twee keer uitstekend had gered op inzetten van Marcus Berg capituleerde de doelman na een solo van Granqvist. De Zweedse verdediger mocht vanaf de middenlijn opstomen, liep een paar man voorbij alsof ze er niet stonden om vervolgens prachtig af te ronden met een schot in de kruising.

In de tweede helft zette het spelbeeld uit de eerste helft zich voort. NAC was niet bij machte echt druk te zetten en kreeg zijn grootste kans via Nourdin Boukhari, die van dichtbij tegen Luciano aanschoot. Aan de andere kant van het veld kreeg Groningen mogelijkheden, maar verzaakte het in de afronding.

Groningen, dat al enige tijd zeker is van de zesde plek, leek het in de slotfase wel welletjes te vinden. De ploeg nam gas terug, waarmee het NAC geheel onnodig de kans gaf terug in de wedstrijd te komen. Het ontbreken van een echte spits brak de Bredase formatie echter op. Kort voor tijd kwam de club nog met tien man te staan na een rode kaart voor Ellery Cairo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws