Huntelaar en Drenthe twijfelen in Madrid

Huntelaar en Drenthe twijfelen in Madrid

11-05-2009 11:21

"Ik ben van een lichte blessure teruggekomen. Voor de wedstrijd tegen Barcelona was ik al fit, maar speelde ik niet. Dan denk je, of hoop je, dat je een week later wel weer een kans krijgt. Niet dus", zo moest Huntelaar zaterdag bij het duel met Valencia (3-0 verlies) constateren. "Leuk is het niet, maar nu moet ik maar hopen op de laatste drie wedstrijden van het seizoen."

Real Madrid is de vorm al even kwijt, maar trainer Juande Ramos blijft een beroep doen op Arjen Robben (mits fit), Raúl en Gonzalo Higuáin. Dat steekt. "Ik heb nog een contract, dus in principe blijf ik hier. We kunnen nu niet weten of Ramos blijft of wie anders de nieuwe trainer gaat worden, dus ik kan alleen maar afwachten", aldus Huntelaar in het Algemeen Dagblad.

Voor Royston Drenthe is het duidelijker. De linkerflankspeler wil na twee teleurstellende jaren verhuurd worden. "Niemand weet wat er gaat gebeuren, maar ik moet toch al wel vooruit gaan denken. Er is dit seizoen niet veel vertrouwen in mij geweest, moet ik dan op een nieuwe trainer wachten om te weten of die me wel wil?"

Een vertrek lijkt voor zijn loopbaan de beste optie. "Maar ik heb twee dochters en die wil je niet van hot naar her slepen." Toch zal de 22-jarige Rotterdammer volgend seizoen zijn carrière uit het slop willen trekken. Het hoongelach van zijn eigen publiek is hij meer dan zat.