Tomasson denkt dat Olsen bij Denemarken blijft

Tomasson denkt dat Olsen bij Denemarken blijft

22-05-2009 00:53

In gesprek met Sportweek zegt Tomasson, aanvoerder van de Deense nationale ploeg, te verwachten dat Olsen de Deense bond trouw blijft. "Ik denk niet dat we hem kwijtraken. Niet dat ik hem heb gesproken, hoor. Maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat hij vertrekt."

Denemarken staat er momenteel goed voor om kwalificatie voor het WK 2010 af te dwingen. "We staan er goed voor in de WK-kwalificatie en hij heeft een contract tot 2010. Ik kan natuurlijk niet in zijn hoofd kijken, maar ik denk dat Olsen de klus graag wil afmaken."

Tot slot verwacht Tomasson, die onder contract staat bij de Ajax' aartsrivaal Feyenoord, dat de Deense bond weigert mee te werken aan een vertrek van Olsen. "Olsen is een topcoach, de beste trainer die ik ooit heb gehad. Het is voor Denemarken bijna onmogelijk om opnieuw een trainer van zijn kaliber te vinden. Ik denk dan ook niet dat ze hem laten gaan."

"Een dubbelfunctie? Alles kan in het voetbal, maar ik heb al gelezen dat de bond dat niet ziet zitten. Dus ga ik er vanuit dat Olsen níet naar Ajax gaat", spreekt de ervaren aanvaller zijn verwachting uit. De eerste contacten tussen Ajax, de Deense bond en de 59-jarige Olsen hebben overigens wel reeds plaatsgevonden.