Van Marwijk pleit voor meer ruimte op kalender

Van Marwijk pleit voor meer ruimte op kalender

23-05-2009 12:43

"Ik vind dat je meer ruimte moet creëren op de speelkalender", zegt de Deventer oefenmeester in NRC Handelsblad. "Daardoor kunnen spelers zich beter voorbereiden op Europese wedstrijden en interlands."

Afgelopen zomer werd al besloten om de play-offs om een Champions League-ticket af te schaffen en enkel nog de nummers zes tot en met negen om een Europa League-ticket te laten strijden. Volgende week spelen FC Groningen en NAC Breda die finale.

De kans bestaat dat ook die nacompetitie volgend jaar niet meer bestaat. Afgelopen maandag sprak het technisch platform, een adviescollege bestaande uit afgevaardigden van de voetbalbond, de clubs uit het betaald voetbal en de coaches over onder meer de toekomst van de play-offs.

Van Marwijk wil, zeker met het oog op het WK dat in de zomer van 2010 op de kalender staat, zo veel mogelijk ruimte op de kalender. "Sommige spelers willen na de competitie meteen weer verder, anderen bouwen liever een rustpauze in van een week. Als bondscoach zit jezelf in de weg met een kalender die overvol is."