Van der Leegte zet in op titel Wolfsburg

Van der Leegte zet in op titel Wolfsburg

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2009 om 15:45za 23-05-2009 om 15:45

NAC'er Van der Leegte, die tussen 2005 en 2007 onder contract stond bij de Duitse club, spreekt van een cultuuromslag bij de lijstaanvoerder. "Het is echt ongelooflijk wat daar nu allemaal gebeurt. Zo'n klein stadje en dan zoiets presteren. Alles lijkt te kloppen in het veld. Vooral dankzij die twee spitsen, Grafite en Dzeko, dat zijn geweldenaars. Trainer Felix Magath heeft daar wel iets neergezet, hoor. Heel knap", oordeelt de middenvelder in BN/DeStem.

In de seizoenen dat Van der Leegte onder contract stond bij Wolfsburg knokte de club jaarlijks tegen degradatie. "Ook wij hadden destijds echt wel een hoop goede spelers. Maar er zaten een paar rotte appels in de groep. Heel triest", zegt hij. "Inmiddels zijn bijna alle spelers uit mijn tijd vertrokken. De sfeer is onder Magath gelukkig helemaal omgeslagen."

Wolfsburg gaat zaterdag op bezoek bij Werder Bremen, dat volgens Van der Leegte geen belang heeft bij het verstoren van een titelfeestje. "Werder wil niet dat Bayern kampioen wordt", is het argument van de voetballer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws