Hyypiä vreest emotioneel afscheid

Hyypiä vreest emotioneel afscheid

24-05-2009 12:54

De voormalig Willem II-verdediger vertrekt met een tevreden gevoel, hoewel het uitblijven van een Engels kampioenschap aan hem knaagt. "Ik vind het jammer dat ik die medaille mis, maar ik denk niet dat ik ergens spijt van hoef te hebben", zegt Hyypiä op het digitale thuis van Liverpool.

"Toen ik hier net kwam had ik nooit durven dromen dat ik hier tien jou zou blijven en de prijzen zou winnen die ik gewonnen heb", vervolgt de 35-jarige Fin zijn verhaal. "Ik vind het dan ook vooral erger voor de fans dan voor mezelf dat we de Premier League niet gewonnen hebben."

Hyypiä trekt nu naar Duitsland. Bij Bayer Leverkusen hoopt hij nog wat mooie dingen mee te maken aan het einde van zijn loopbaan. "Ik heb tien jaar in dezelfde competitie gespeeld, in dezelfde stadions en tegen dezelfde teams. Nu heb ik de kans om naar Duitsland te gaan, en daar hebben ze een goede competitie. Bovendien wilden ze me erg graag hebben."

De Fins international hijst zich voor zijn vertrek nog eenmaal in het rood van Liverpool. Een afscheid dat zwaar zal vallen. "Het is niet dat ik stop. Ik ga een nieuw avontuur aan, maar het zal erg emotioneel worden. Daar kan ik beter niet teveel aan denken voor de wedstrijd."