Maaskant baalt van afwezigheid Amoah

Maaskant baalt van afwezigheid Amoah

27-05-2009 16:14

De inzetbaarheid van Anthony Lurling is bovendien twijfelachtig. De aanvaller speelt al geruime tijd met injecties om de pijn te verzachten. Wanneer Lurling donderdag wel aantreedt zal dit direct zijn laatste optreden van het seizoen zijn. NAC-trainer Robert Maaskant wil niet al te veel risico meer nemen met de aanvaller.

"Kijk, we kunnen er niet onbeperkt de spuit maar in blijven zetten bij hem. Dan loop je het risico op ontstekingen en ben je verder van huis. Ik geloof dat er nu al 28 keer de spuit is gehanteerd, dus dat is al heel wat. Verder willen we niet gaan, Anthony zelf ook niet. Lijkt me logisch", zegt Maaskant op de officiële site van NAC.

"Ik ben blij dat hij (Lurling, red.) morgen kan spelen, want hij is belangrijk voor NAC. Amoah en Van der Leegte zijn dat ook, dus ik baal als een stekker dat zij niet mee kunnen doen. Voor Amoah geldt dat hij zondag mogelijk wel haalt, Van der Leegte zeker niet."

Maaskant verwacht donderdag in het Rat Verlegh-stadion een wedstrijd vol strijd. "In ontmoetingen tussen NAC en FC Groningen gebeurt altijd wel wat, dus in dat opzicht is het een interessante finale", vindt Maaskant, die van mening is dat de winnaar van donderdag een goede stap op weg naar het Europese voetbaltoernooi zet.

Wanneer NAC er in slaagt FC Groningen te verslaan betekent dit dat de ploeg als zesde eindigt in de Eredivisie. Een prestatie van formaat, meent Maaskant. "Dat is knap voor een club als NAC, ook gezien het verschil in begrotingen. Het is heel duidelijk: we kunnen ons niet meten met de huidige topzes, niet structureel tenminste."