Uitbreiding Euroborg nog niet aan de orde

Uitbreiding Euroborg nog niet aan de orde

23-06-2009 16:39

"Momenteel wordt in Euroborg verbouwd. Er worden 250 extra stoelen geplaatst bij de skyboxen. De terrassen van deze twee lagen worden verlengd en met een rij stoelen uitgebreid. Een grotere uitbreiding van Euroborg, zoals in diverse media gemeld, is nog niet aan de orde", laat algemeen directeur Hans Nijland weten op de officiële site van FC Groningen.

"Wij hebben een tijd terug al laten weten dat het technisch mogelijk is het stadion te vergroten, maar dat hieraan ook een flink kostenplaatje hangt. Wij onderzoeken momenteel met andere partijen, waaronder Euroborg N.V., of en hoe één en ander gefinancierd zou kunnen worden."

Nijland: "Onder de huidige economische omstandigheden is dat echter niet eenvoudig en wij zullen dan ook nog tijd nodig hebben voordat we daadwerkelijk aan een grootschalige uitbreiding van Euroborg kunnen beginnen."

Het stadion van FC Groningen biedt momenteel plaats aan ruim 22.000 toeschouwers. Het complex werd in 2006 opgeleverd. Na de grootschalige verbouwing zouden zo'n 33.000 supporters plaats moeten kunnen nemen in het stadion.