Ook Adebayor tekent bij Manchester City

Ook Adebayor tekent bij Manchester City

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2009 om 22:48za 18-07-2009 om 22:48

Zaterdag werden de laatste details tussen City en Adebayor afgekeurd en werd de Togolees medisch goedgekeurd. De international reageert op de clubsite van zijn nieuwe werkgever content op zijn transfer. "De reacties van de fans geven me het gevoel dat ik hier echt welkom ben. Ik kan niet wachten te spelen voor City en iedereen te laten zien wat ik kan."

"Ik ben geboren om voetballer te worden en dat is wat ik het liefst doe. Ik ben hierheen gekomen om geschiedenis te schrijven met deze club en hun supporters. Dat willen de eigenaar en de trainer ook en ik kan niet wachten om te beginnen", zo vervolgt de boomlange spits zijn lofzang aan het adres van Manchester City.

Mark Hughes, coach van The Citizens, is eveneens erg blij met de komst van Adebayor. "Emmanuel is al sinds zijn komst uit Frankrijk één van de beste spitsen van de Premier League en we zijn erg blij dat hij bij ons komt voetballen. Samen met de andere aankopen die we in de laatste twee transferperiodes hebben gedaan zal hij de kans om ons te mengen met de topclubs alleen maar groter maken."

Ondanks de eerdere komst van de spitsen Roque Santa Cruz en Carlos Tévez wilde Hughes ook Adebayor er dolgraag bij hebben. "Hij zorgt voor balans en fysieke kracht in onze aanval. Hij heeft alles wat een topspits nodig heeft. Hij is veelzijdig, snel en goed aan de bal. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te gaan werken, net als de rest van de staf. Hij zal onze ploeg een extra dimensie geven. Ik ben al langere tijd een fan van hem."

Lees meer over:Manchester City

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws