Gewonden na rellen rondom NEC-GBA

Gewonden na rellen rondom NEC-GBA

18-07-2009 22:56

Drie supporters en twee stewards raakten gewond gedurende de rellen tussen de GBA-hooligans. Een woordvoerder legt uit dat een groep van zeventig tot tachtig Belgen onderling ruzie kregen. "Daarbij namen ze alles mee wat er bij hen in de buurt kwam. Ook NEC-supporters die stonden te kijken werden geraakt."

Later probeerden de herrieschoppers ook de spelers van NEC, die reeds met de warming-up waren gestart, aan te vallen. "Stewards van beide clubs hebben kunnen voorkomen dat de spelers daadwerkelijk werden", zo laat de woordvoerder weten.

Er waren al enkele dagen aanwijzingen dat er mogelijk hooligans op het duel zouden afkomen. "Maar op geruchten konden we niet inzetten. We hebben gevraagd de geruchten concreet te maken, maar daar was geen sprake van. Vorig seizoen hebben we in België tegen Germinal gespeeld, toen was er niets aan de hand. Wel hebben we uit voorzorg veertig stewards ingezet, terwijl dat er normaal gesproken bij een oefenwedstrijd vier zijn."

De politie arriveerde te laat op het sportpark in Groesbeek om nog mensen te kunnen arresteren. Alle Belgische vechtersbazen zijn dan ook ontkomen.