Emanuelson: 'We zijn de slechte prestaties zat'

Emanuelson: 'We zijn de slechte prestaties zat'

20-07-2009 14:49

Met name de wijze waarop de Amsterdammers in de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar actief zijn op het trainingsveld verschilt. "Dit is een hele andere voorbereiding dan ik gewend ben", stelt Emanuelson in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De eerste weken is het meestal veel lopen. Wat we nu doen is kort loopwerk en daarna weer de bal."

Afgelopen week verbleef Ajax in Engeland, waar de club twee oefenduels afwerkte. Respectievelijk Bristol City (4-0) en Southampton (4-1) werden met gemak aan de kant gezet door de Amsterdammers. Emanuelson maakte beide duels mee als linkermiddenvelder.

De jongeling wil komend seizoen, na enkele teleurstellende jaren, van zich doen laten spreken in Amsterdam. "Ik begin aan mijn vijfde seizoen bij de club, ik ben 23, dit jaar wil ik mij meer laten gelden", stelt de linkspoot. En niet alleen Emanuelson heeft grootse plannen, ook zijn medespelers willen stappen maken.

"We zijn het zat, die slechte prestaties van de afgelopen jaren bij Ajax", geeft Emanuelson, die afgelopen seizoen met Ajax op een derde plek in de Eredivisie eindigde, te kennen.