Sunderland wil verrassen met Chamakh

Sunderland wil verrassen met Chamakh

22-07-2009 15:00

De 25-jarige Chamakh was het afgelopen seizoen één van de smaakmakers bij de Franse landskampioen Girondins Bordeaux. De spits kan dan ook rekenen op de interesse van onder meer Tottenham Hotspur en Arsenal, maar lijkt voor Sunderland te kiezen.

"Met Sunderland zijn we in verregaande onderhandelingen", bevestigt de Marokkaan. "Sommige mensen zien Sunderland misschien niet als een grote club, maar ik heb er vrede mee. Ik weet dat dit een stap vooruit kan zijn en dat is precies wat ik wil."

Ook Bordeaux deed de afgelopen week nog een laatste poging het contract van Chamakh te verlengen. "Bordeaux heeft me een meer dan aantrekkelijk voorstel gedaan om te blijven. Dus in tegenstelling tot wat veel mensen zeggen, vertrek ik niet vanwege het geld maar omdat ik een nieuwe uitdaging zoek. In Frankrijk is er voor mij maar één club en dat is Bordeaux. Daarom heb ik gekozen voor een avontuur in Engeland en ik hoop dat alles spoedig gerealiseerd wordt."

Chamakh debuteerde in 2002 voor de Franse topclub, waar hij sinds 2004 een vaste waarde is. Sunderland moet naar verluidt zo'n zestien miljoen euro overmaken naar Frankrijk om de spits te kunnen aantrekken.