Richardson verrast Atlético Madrid

26-07-2009 22:54

Jelmer van der Dussen
AMSTERDAM

Kieran Richardson tekende voor beide treffers. In de eerste helft benutte de Engelsman een strafschop, vlak voor tijd besliste hij de wedstrijd met een fraaie schuiver.

Door het afwijkende puntensysteem - ook iedere treffer levert een punt op - komt Sunderland na de 2-0 overwinning op vijf punten, één meer dan Atlético Madrid. Ajax en Benfica maken later op de avond uit wie het Amsterdam Tournament op zijn naam schrijft.

Het duel begon overigens ruim vijf minuten later dan gepland vanwege een 'sokkenincident'. Beide ploegen traden aan met zwarte kousen. Atlético Madrid werd geadviseerd de sokken van Ajax aan te trekken, maar omdat de Spanjaarden Nike als kledingsponsor hebben en Ajax Adidas draagt, werd daar vanaf gezien.